Over
Toppertje Top

Creatieve geluksmomentjes

‘Waarom ik gestart ben met Creahuis Toppertje Top? 

Mijn antwoord op deze vraag is eigenlijk een heel verhaal. En ik deel het graag met jullie.

Eerst en vooral: ik vind knutselen leuk… Niet gewoon leuk, maar ongelooflijk leuk! Ik kan het niet verstoppen: zelfgemaakte spullen of een zelfgemaakt cadeau vind ik geweldig! De maker creëert iets uniek en stopt er tegelijk iets van zichzelf in… Handmade with love! Daar krijg je een warm gevoel van… En ook pretkriebeltjes in je buik… En ook voelsprietjes: overal zie ik zelfgemaakte creaties en dan denk ik ‘Ga ik ook proberen…’. Zoooo fan!

Tegelijk is crea voor mij ideaal om tot rust te komen en om te ontspannen. Heb je ook van die periodes dat je het gevoel hebt steeds achter de feiten aan te hollen? Dat er een mega to-do-lijst in je agenda prijkt, die je elke minuut achtervolgt? Of dat je je echt zorgen maakt over bepaalde zaken en blijft piekeren? Dat je gewoon ergens mee zit? Heel herkenbaar, denk ik direct. Op die momenten je hoofd leegmaken, vind ik echt niet evident. En dan is crea mijn helpende hand! Even een pauze(ke) met creamientjes helpt me terug mijn evenwicht te vinden. Crea is heel ruim en er zijn 1001 projecten voorhanden om te knutselen. Eigenlijk komt het er op neer om uit te zoeken wat het best bij je past. Haken en macramé zijn mijn ding. Ook tekenen en schilderen behoren hier bij ons thuis tot de favorieten. Mijn man is meer een doe-het-zelver en pakt grotere projecten aan. Allemaal kiezen we spontaan voor iets creatiefs, omdat het ons een ontspannen gevoel geeft. In plaats van altijd maar te razen, gewoon even genieten van een klein rustmomentje. Daar heeft een mens deugd van. Daar wordt een mens gelukkig van.

Tegelijk zorgt crea voor verbinding. Samen creatief aan de slag gaan zorgt voor connectie. Hoe tof is het niet als jong en oud samen aan een knutseltafel zitten? Misschien leer je tijdens een workshop nieuwe fijne mensen kennen? Heb je ook al ervaren dat een heerlijk rommelige knutseltafel zoveel gezelligheid kan bieden? Tijdens die creamomenten heb je ook echt aandacht voor elkaar, of ga je juist in overleg om samen te werken, of ontstaan er interessante gesprekken. Een gemeenschappelijk project met aparte specifieke onderdelen, kan ook voor die connectie zorgen. Ieder werkt dan apart aan zijn taak, maar wel als schakel van een groter geheel. Zo werd ons reclamebord in de tuin een creatie van ons 5, met ieder zijn eigen inbreng. Ik krijg er nog altijd een trots, blij en warm gevoel van!

Zonet viel het woord ‘trots’ en daar ga ik graag mee verder. Als ogen van kinderen gaan twinkelen bij het tonen van hun knutselwerk, dan geeft dit zo veel voldoening, dan ben ik mee blij. De ervaring leert dat crea een leerproces kan zijn, het resultaat hoeft niet altijd perfect (is moeilijk, vind ik ook). Want de ene dag is de andere niet… Gisteren een minder resultaat, is nodig om vandaag je meesterwerk te maken… En nog een laatste dingetje: op die manier is crea ook een beetje een zoektocht. Het is een zoektocht naar je innerlijke creativiteit, het is het ontdekken en aanvaarden van jezelf! Verrijkend!

Met Creahuis Toppertje Top wil ik jullie graag dit hele gamma aanbieden: van genieten en pretkriebeltjes tot verbinden en ontspannen. Heerlijke crea, echte quality-time voor jong en oud! Want knutselen is zo veel meer dan gewoon leuk!

Ik zou zeggen: zoek je creatieve geluksmomentjes uit en pluk ze! Kruip in je momentje en geniet ervan met volle teugen!

Van harte, Elke

Het Toppertjes team!

Wie zijn we?

Ik ben Elke en ik ben zooo fan van ‘zelfgemaakt’. Al van jongs af aan kon ik niet stoppen met knutselen. En die passie is gebleven! Ik ben getrouwd met Klaas en samen hebben we drie dochters: Mirthe, Jade en Bente. En ook mijn man en kinderen zijn graag creatief bezig. Ik stond ook 17 jaar met plezier voor de klas en gaf wiskunde in het 4e, 5e en 6e jaar secundair. Maar tegelijk had ik een droom: zelf een knutselatelier starten, creaworkshops geven en creapakketten ontwerpen. Toen ik 40 werd heb ik, na veel wikken en wegen, de stap gezet. Dit gebeurde met de volle steun van mijn gezin. Eerlijk, anders had ik het ook niet gedurfd. Samen met ons 5 vormen we het Toppertjes-team. Klaas is mijn rots en mijn maatje, hij staat me bij met goede raad. Hij zorgt ook voor het technische werk, maakt mallen, timmert de basis van boomhutten, bezorgt mee pakketjes en nog zo veel meer. Mirthe werkt mee aan illustraties en is een krak in lay-outen en tekenen. Tijdens de crealessen van de jongste groepen is Jade mijn rechterhand. Bente brengt de knutselprojecten op een hoger niveau door ze uit te proberen en feedback te geven. Elk draagt zo zijn of haar steentje bij, elk op zijn of haar manier. En dat maakt het zo uniek. Bedankt aan mijn vier schatten, ik zie jullie zo graag!