Absolute TOPPER! Bij deze activiteit is iedereen heel enthousiast in de wekelijkse crea. We horen de hele tijd ‘Ooooh’ en ‘Waw’ als de mapjes opengaan. Iedereen maakt echt uniek kleurrijk papier. Ongelooflijk leuk en altijd prachtig resultaat!

In de gang voorzien we telkens een groot ‘droogpapier’ bij deze activiteit, waar iedereen zijn zelf ontworpen blaadjes kan gaan laten drogen. Afhankelijk van de hoeveelheid verf die er gebruikt werd, kan dit drogen wel een tijdje duren. De week nadien gaan we dan verder aan de slag.

Wat we met de zelfgemaakte papieren dan gaan doen? Dat hangt af van het project waar we mee bezig zijn. Soms knippen we vormpjes uit het papier. Ik denk aan de magische sterren met Kerst, of aan de pluimen en punten voor onze uilen- en drakenmaskers. Ook hebben we al figuurtjes geponst uit dit papier. En wenskaartjes gemaakt. Bij de oudere groepen diende dit papier dan weer voor een weefwerk. We kregen superleuke matjes. Misschien wel een ideetje voor de volgende maand?