Ben je op zoek naar een activiteit voor een regenachtige namiddag? Dan zijn deze zouttekeningen een echte topper! Kinderen vinden dit geweldig. Ideaal ook om als gezinsactiviteit te doen, met z’n allen, jong en oud aan de tafel!

Een leuk idee hierbij: laat de knutseltafel uitnodigen… Voorzie een plaatsje voor iedereen. Leg het materiaal klaar, niet willekeurig kriskras, maar schik het origineel per persoon. Maak een torentje, of een gekke vorm, of… Zorg voor genoeg kaartjes. Verdeel het zout in bakjes, zodat iedereen direct aan de slag kan. Wacht dan even af en laat de opstelling zijn werk doen… Gegarandeerd komt er een nieuwsgierige vraag ‘Wat gaan we doen?’ en zit er binnen de 5 minuten een kapoen mee aan tafel. En natuurlijk: zien knutselen, doet knutselen. Eens van start met het zout, zijn er meestal meerdere geïnteresseerden om dit ook te proberen. En dan… genieten maar van de gezelligheid die deze activiteit kan bieden!

Wat ik ook nog wil meegeven… de zouttekeningen blijven fragiel, ook als ze droog zijn. Een tip hierbij: gebruik de werkjes als wanddecoratie.

Veel plezier!